PVC vloeren (pvc)

Welkom bij Greenwoods Pvc Floors.
Op deze site vind u alle informatie over de  Pvc Click vloeren en waar u terecht kunt voor de aanschaf en een persoonlijk advies op maat . U bent hoogstwaarschijnlijk terecht gekomen op onze site omdat u op zoek bent naar een nieuwe vloer. Graag willen wij u kennis laten maken met Pvc.
De  pvc vloer panelen hebben het uiterlijk van een laminaat deel. Er zijn echter een aantal grote verschillen. Belangrijkste is misschien wel dat de toplaag bestaat uit Pvc. De voordelen van Pvc zijn legio. Een aantal daarvan zijn: hoog geluidsdempend vermogen, slijtvast, warm, onderhoudsvriendelijk en geschikt op vloerverwarming.
Als u de keuze maakt voor een PVC vloer maakt u de juiste keuze. De PVC vloer voldoet namelijk aan alle eisen die u als consument stelt aan een vloer waar u jarenlang plezier van zult hebben!
De collectie bestaat uit 24 designs in verschillende series. Kom snel achter de overige voordelen en welk design het beste bij u en uw toepassing past.

Toelichting
Hoge weerstand UV Coating
De UV Coating heeft een speciale behandeling die zorgt voor een hoge weerstand wat de vloer een beter product maakt.

Decor
8 kleuren. We hebben ook nog de Imagine reeks waarmee we maatwerk kunnen leveren.

Gerecycled PVC
PVC combineert flexibiliteit en stootvastheid. PVC zorgt ook voor het comfortabele loopoppervlak van de  vloeren.

Tests die zijn uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria geven aan dat er een significante verlaging is van het loopgeluid en daarom is de PVC vloer de 1e stille kunststof vloer.

We kunnen er niet om heen. Vloerverwarming is op het moment een hot item in Nederland. Nieuwbouw woningen worden steeds vaker standaard opgeleverd met vloerverwarming en in bestaande woningen wordt het steeds gemakkelijker om zelf vloerverwarming aan te brengen.
PVC i.c.m. in de vloer verwerkte vloerverwarming

PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Maar niet zonder meer alle vloerverwarmingen. Zo is de PVC vloer geschikt voor alle soorten vloerverwarming waarvan de
verwarmingselementen – warm water of elektrisch – ingegoten zijn in de vloer. Wel moet er een speciaal stookprotocol in acht worden genomen. Het protocol volgt hieronder:

Vloerverwarming in de dekvloer
Het type dekvloer en de manier van aanbrengen, in combinatie met de vloerverwarming, moet in overeenstemming zijn met de instructies van de leveranciers van de dekvloer en van de vloerverwarming.
Om een gelijkmatige temperatuurverdeling te krijgen over de hele vloer, mag de afstand tussen de verwarmingselementen niet meer zijn dan 30 cm. De diepte van de elementen wordt bepaald door de verwarmingsinstallateur.
De basisvloer moet voldoende DROOG zijn (maximum 1.5% CM methode), bij de installatie van de vloerbekleding.
Zet de vloerverwarming, minimum 2 weken voor het leggen van de vloer, en minimum 21 dagen NA het leggen van de dekvloer, trapsgewijze (max. 5°C per dag) in werking
– op 50% van de capaciteit gedurende 2 weken
– 100% de laatste twee dagen.

Volg bij nieuw geïnstalleerde dekvloer, voor wat betreft de opstartperiode, de richtlijnen van uw installateur. Een opwarmings -protocol moet kunnen voorgelegd worden; vraag ernaar indien nodig.
PVC i.c.m. Folie/Film vloerverwarming.

De testresultaten hebben uitgewezen, dat een vloertemperatuur van 23- 25 graden C behaald kan worden. Met een juiste klokthermostaat met vloersensor kunt u de voor u meest aangename temperatuur instellen met een veilig maximum voor de vloerwaarde.

De verwarming in het algemeen

Leg de verwarming voor het plaatsen volledig af. De maximale vloertemperatuur is 18°C.
NA het leggen van de vloer moet MINSTENS 24 uur gewacht worden om de verwarming, stapsgewijze (5°C per dag) opnieuw te starten.
De maximaal toegelaten contact temperatuur is 28°C. De maximale warm watertemperatuur is 50°C.
Verander de temperatuur altijd stapsgewijs bij het begin en het einde van een verwarmingsperiode.
Zorg ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in de kamers niet tè droog wordt, gedurende het verwarmingsseizoen. Bij 18-22°C, moet een relatieve luchtvochtigheid van minimum 50% gegarandeerd worden. Desnoods dient een luchtbevochtiger geïnstalleerd te worden. Dit geldt trouwens voor ALLE houtachtige vloerbekledingen.
Vermijd altijd warmteaccumulatie door tapijt of karpetten of door onvoldoende ruimte tussen meubels en de vloer.
Gedurende het verwarmingsseizoen kunnen open voegen voorkomen.

Heeft u interesse in de collectie vanPVC Vloeren kijk dan op www.outlet-vloeren.nl