Schuren & Lakken

Wanneer is uw vloer toe aan een opknapbeurt?
De mate van vervuiling en slijtage is afhankelijk van de belasting van uw vloer, maar ook van de afwerkingslaag. Hoe dan ook, bij iedere houten vloer komt er een moment dat de beschermingslaag dun wordt op de zwaarder belaste delen. De bescherming is dan niet meer voldoende om binnendringend vuil en vocht te weren. Het gevolg: lelijke, donkere plekken in uw vloer.

Hoe te verhelpen?
Uw vloer zal voorzien moeten worden van eennieuwe beschermlaag. Om met een schoon oppervlak te werken, beginnen we met het machinaal afschuren van de beschermlaag en het vervuilde gedeelte van de toplaag. Daarna behandelen we het nieuwe oppervlak met een nieuwe beschermlaag.

Welke beschermlaag?
Voorheen kon u kiezen tussen was of lak als afwerklaag. Was doet natuurlijker aan, maar moet regelmatig opgeboend worden. Lak heeft dit onderhoud niet nodig, maar krassen zijn dan alleen te verhelpen door de hele vloer te schuren en opnieuw te lakken.
Nu is er een derde mogelijkheid: hardwasolie of olie lak. De bescherming van lak met de uitstraling van was of olie. Hardwasolie en olie lak zijn milieuvriendelijk en bovendien zijn krasjes en vlekkeneenvoudig zelf weg te werken. In nagenoeg alle gevallen adviseren wij het gebruik van hardwasolie of olie lak ter bescherming van uw houten vloer.

Greenwood parket schuurt, renoveert, restaureert, olied en lakt uw houten-vloer of parket-vloer. Dit tegen zeer scherpe prijzen door geheel Nederland!

Voor een vrijblijvende offerte of vragen over het schuren en weer afwerken van uw bestaande houtenvloer klik dan hier.

Offerte...